Artikelindex

De wekker gaat om half zeven. Dat valt nog mee als je met het vliegtuig op stap moet. Met de rest van de groep hebben we afgesproken om de trein om één voor negen te nemen naar Schiphol. We nemen de bus van half negen en waren precies op tijd op het station. We waren de laatste van de groep, de rest was al op het perron gearriveerd.

Maandagrd_190.jpg

Image Wonder boven wonder vertrok de trein precies op tijd en waren we rond kwart voor tien op Schiphol, mooi op tijd om in te checken. Alleen Ria was er nog niet, die zou door haar zus worden gebracht en rond tien uur daar zijn.
Bij het drop-off point op haar gewacht en gebeld waar zij nu was? De A2 bleek helemaal vast te staan en zij had besloten om dan maar met de trein te gaan en zou dus wat later komen. We moesten maar vast verder gaan en dan zouden we haar zien bij de Gate. Ok?, doen we dat.
Bij het controle-punt, waar de handbagage en de passagiers gecheckt worden, kwamen we Oscar tegen. Die zou met een eerdere vlucht gaan en we hadden eigenlijk verwacht om hem pas in Athene te zien. Dus dit was wel erg toevallig. Gezamenlijk wat gaan drinken en toen ging hij naar zijn vliegtuig. Bij de Gate kwamen we Ria dan toch tegen, ook zij had het op tijd gehaald. De vakantie was begonnen!
De vlucht was keurig op tijd en in Athene ging ook alles goed, eerst de bus, toen nog twee haltes metro. Wel handig als je er al een keer eerder bent geweest. Dan weet je waar je het metrostation moet zoeken op het Syntegra-plein. Vorig jaar kwamen we in het donker daar aan en toen konden we de ingang van de metro niet vinden. Dit jaar was dat geen probleem.

Het hotel gevonden en de kamers zijn ok?, ze zijn niet al te groot en zeker niet luxe maar om er een nachtje te slapen voldoen ze. Er zit een mini-douche en toilet bij en een airco die het gelukkig ook doet.
Image
Op een terras bij het hotel op Oscar gewacht, die was via Parijs gegaan en zou dus een uur later arriveren. Dat werd twee uurtjes later, hij had wat vertraging opgelopen onderweg. Uiteindelijk besloten we om op het terras ook het avondeten te nuttigen en daarna richting de Acropolis te gaan. De maaltijd bleek meer te zijn dan we hadden verwacht. Een toetje kon er dan ook echt niet meer bij, we zaten echt nokkie vol. Volgende keer gaan we de voorgerechten delen en niet meer per persoon ??n voorgerecht, dat is echt te veel van het goede.

De metro naar de Acropolis genomen en ik moet zeggen dat ie bij nacht er ook erg mooi uitziet. Vlakbij de Acropolis hebben we een soort heuvel gevonden van waaruit je een prachtig zicht hebt op Athene. Er waren veel mensen daar aan het genieten van het uitzicht en er was zelfs een gitarist aan het spelen, allemaal erg romantisch....

Nog even door Monesteraki gelopen en toen zaten we alweer in de buurt van het hotel en gingen bij de meeste de luikjes dicht en lagen we rond 12 uur in ons bedje.