IMG 20200831 WA0012 2Sinds jaren wordt er dit jaar weer een KVB cursus bij onze club gegeven. Maar liefst 8 personen hadden zich hiervoor aangemeld. In juni startten de reguliere trainingen op de donderdagavond gegeven door Dik Voorthuis. Maar naast deze reguliere trainingsavonden werden er ook een paar “Specials” georganiseerd.

kvb 2020 1In juli kwam Han Kreuk al een avond naar Amersfoort om les te geven in de lage en compacte hoge steun en het scullen.

Zondag 30 augustus kwam zij nog een keer naar het strandje bij Nijkerk om ons verder te trainen en de steunen ook varend uit te laten voeren. Dit waren zeer leerzame uurtjes en vooral de zondag op het open water en in de wind was erg leuk. Geoff koppelde hier nog een training in slepen en redden met een werplijn aan, waarna iedereen moe maar voldaan weer naar huis ging.

IMG 20200830 WA0029 2Bij het B brevet hoort ook het varen in andere type kajaks. Hiervoor gingen wij in augustus een avond naar kanovereniging UKC bij de Maarseveense plassen. Hier hebben zij een slalom parcours,  4 trainers wachtten ons op om ons de beginselen van het slalomvaren  te leren. Dit gebeurde natuurlijk in slalom boten met slalom peddels.

Deze boten zijn extreem wendbaar en erg leuk om mee te spelen. Helaas moest door onweer deze training worden afgebroken, maar zaterdag 29 augustus mochten wij nog een keer terugkomen. Dit werd een leuke lange training waarbij wij op het parcours poortjes stroom af- en opwaarts moesten varen en aan het einde nog een team oefening deden. Hierbij moet je met 3 personen het parcours afleggen en dan vooral bij de op-poortjes elkaar niet in de weg varen.

IMG 20200830 WA0032 2Tijdens een training gegeven door Jan-Willem den Hartog hebben wij kennis kunnen maken met het varen op een surfski. Dit is een lange, vergeleken met een kajak smalle boot, met een roer bediend door je voeten waar je “op” in plaats van “in” zit. Je vaart met een wingpeddel wat toch net iets anders is dan het varen met een gewone peddel.

IMG 6941 2

IMG 20200831 WA0013 2

Ik kan niet zeggen dat ik heb leren varen met

een surfski, erop blijven zitten is in het begin al moeilijk genoeg. Ik lag er na tien meter al af, maar bij de tweede poging ging het al een stuk beter.  Aan het einde van de kennismaking met de surfski leerden wij nog hoe je vanuit het water weer terug op de ski klautert.

IMG 20200830 WA0034 2Al met al hebben wij al veel leerzame uurtjes op het water doorgebracht  en na nog een paar trainingen op de donderdagavond hopen wij klaar te zijn voor het examen. Alle trainers hartelijk bedankt voor jullie inzet en Geoff bedankt voor het organiseren voor de leuke“Specials”.