vuntus strand

Het was gewoon heerlijk weer om een mooi tochtje te varen. De beginnerstocht van 2 juni was gezegend met mooi weer, een gezellige groep vaarders en een mooie omgeving. ’s Ochtends werden de boten vlot opgeladen waarna werd vertrokken richting Vuntus- strand. Eenmaal aangekomen verrasten we enkele vroege strandgangers met een invasie van boten en opgetogen vaarders.

Snel werden de boten afgeladen en gingen we het water op. Zelfs in het begin werd door een enthousiasteling al de verkoeling van het water opgezocht. Op het water gingen we via het Horregat de Eerste plas van de Loosdrechts plassen op, waar we verrast werden met een blik op zeilboten en groot water. We trotseerden de golfslag van sneller varende plezierboten richting de monding van de Drecht. Tussen de bomen op de Drecht was het nog een komen en gaan van plezierboten, maar wel heerlijk toeven tussen de geluiden van vogeltjes en het aanzien van de natuur. De vaarders gingen in een nette groep richting de ’s Gravelandse vaart, met een aantal motorbootjes in het kielzog.

Drecht

 Bij de kleine brug van de Raaisloot gingen we weer de richting de Vuntus. Na wat rondkijken werd er een plekje gevonden om te pauzeren.  Door de grootte van de groep duurde het even voordat iedereen op het droge was.

uitstappen pauze

Eenmaal op de kant werden we begroet door een lokale bewoner die wel benieuwd was naar de groep die was neergestreken. De mooie houten kano van Valerie werd bewonderd, waarna de vaarders vervolgens genoten van de meegenomen spijzen en drank. Traktaties van koek werden door diverse peddelaars rondgedeeld.

Vervolgens werd de route vervolgd richting de Vuntus, hierbij werd het motorloze stukje natuur in eerste instantie overgeslagen.

vuntus

Eenmaal aangekomen op de Vuntus werd besloten toch nog even het eerste stuk van de kano route te varen. Daar genoten we weer van de natuur met mooie kleine plassen vol met waterlelies.

kanoroute

Hierna werd weer koers gezet richting het Vuntus strand om daar weer uit te stappen. Daar werden we opgewacht door een vol strand met zwemmers. Gelukkig was er nog genoeg plek om tussendoor te lopen met een boot richting de auto’s.

vuntus strand vol

De boten werden weer op de aanhanger en de auto’s geladen. Nadat we de ijscoman nog van wat ijsjes hadden ontdaan, reden we weer terug richting de vereniging. Eenmaal aangekomen hebben we onze spullen weer uitgeladen en opgeborgen. Na nog een afsluitend drankje gingen we voldaan weer huiswaarts.

 

Ik heb genoten van het tochtje en hoop dat er weer veel aanmeldingen zijn voor de volgende!