Goed voorbereid verzamelen 9 deelnemers zich op zondag 25 juni voor een grootwater tocht “rondje Pampus”. Een vroege start vanaf het Naarderbos-strand (9:30), voldoende drinken en goede bescherming tegen de zon behoren bij deze voorbereiding.

Eerste doel is een pauze op het eiland ’t Hooft alwaar we een prachtige schaduwplek vonden. Gesterkt door de rust, koffie, koeken en pindarotsjes besloten we niet rechtstreeks naar Pampus te varen maar eerst pal noord extra kilometers af te leggen. Vervolgens de koers verleggen zodat Pampus noordelijk gerond kon worden. Inmiddels nam de drukte toe en was het oppassen bij het kruisen van de vaargeul. De meeste watersporters lagen voor anker door gebrek aan wind of bewogen zich voort door middel van lawaaierige buitenboord motoren. De uitdrukking “voor Pampus liggen” is hier zeker van toepassing (niet meer in staat zijn te bewegen door overmatig eten en/of alcohol of lui zijn).  Voor actieve watersporters bij een temperatuur van 30 graden Celsius gaat “voor Pampus liggen” ook op en daarom werd er koers gezet voor de tweede pauze.

Tweede pauze op het strandje van Muiden, wel in de volle zon, maar mogelijkheid door zwemmen wat verkoeling te vinden. Terug naar het startpunt, voor enkelen nog een eskimorol om het lichaam of de techniek op te frissen en om 17:00 uur terug op de vereniging. Met dank aan de organisatie en de kundige begeleiding voor een geslaagde zondag.

Even nog wat feiten: Temperatuur minstens 30 graden Celsius, Windkracht 1-2 Beaufort, Lengte tocht rond de 22 kilometer, Moeilijkheidsgraad: een uitstekende tocht om KVA in de praktijk te brengen!

Arthur   

.