Kanovereniging Keistad bestaat sinds 1988 en is inmiddels uitgegroeid tot één van de meest actieve en gezellige kanoverenigingen van Nederland. We tellen rond de 200 leden.

Ons thuishonk is het clubhuis aan de Stuw 1  te Amersfoort nabij de driesprong van de Maatweg en de Ringweg Koppel, naast de brug over de Eem.

Dit clubgebouw (vierkant, van redwood cederhout, je kunt het niet missen) is in 1998 gebouwd, en door ons zelf afgebouwd. Het heeft een kantine, kleedkamers, douches, en een botenloods.

 

Onze aktiviteiten

Het hele jaar door varen wij recreatieve toertochten binnen Nederland. Dat kan overal zijn: de Friese meren, het IJsselmeer, de Weerribben, de Biesbosch, noem maar op. Onze toercommissie organiseert en begeleidt de tochten.

Liefhebbers van wildwatervaren gaan 's winters weekends wildwatervaren in België en Duitsland, en in de zomer een week in de Alpen.

Voor de teamsporters kennen we het kanopoloën.

Kijk voor meer informatie hierover onder 'groepen'.

 

Trainingen

Elk jaar worden er cursussen georganiseerd voor beginners. Voor wie nog niet aantoonbaar ervaren is in het kanovaren is een beginnerscursus verplicht. Dit kan naar keuze een kajak- of open kano ('Canadees') cursus zijn. Meevaren op toertochten mag ook pas nadat hierin een bepaald peil is bereikt, dit ter beoordeling van de instructeurs. Deze beginnerscursus begint elk jaar in mei, je krijgt vanzelf een uitnodiging.

Voor gevorderden zijn er vervolgcursussen. Ook is er elk jaar in januari t/m maart een zwembadcursus. Deze cursus is doorgaans érg polulair.

De trainingen worden door ervaren instructeurs gegeven. Plezier in de sport staat altijd voorop.

Meer informatie: zie 'Trainingen'.

 

Jeugd

De minimale leeftijd voor leden is 12 jaar.

Er is een enthousiaste jeugdgroep (van 12 tot 18 jaar) die onder leiding van ervaren kanoërs traint, tochten vaart, etc. Deze groep krijgt spelenderwijs les in het kanovaren. Iedere zomer gaat de groep 4 dagen op kamp in een waterrijk gebied.

 

Boten en stalling

Als je geen eigen boot hebt, kun je tegen een vergoeding een boot van de vereniging gebruiken. Een eigen boot kun je (tegen vergoeding) stallen in onze botenstalling.

 boten.jpg

Open structuur

Aktiviteiten worden georganiseerd door groepen en commissies, die zich hierin specialiseren en er verantwoordelijk voor zijn. Deze groepen hebben een eigen budget en kennen een grote mate van vrijheid. Het bestuur houdt zich alleen bezig met hoofdzaken. De vereniging kent zo een sterk gedecentraliseerd karakter.

Mocht je geïnteresseerd zijn in deelname in het organisatiewezen van onze vereniging, dan is er vaak een vacature in één van de groepen of commissies. Deelname door nieuwe leden wordt doorgaans hoog op prijs gesteld: je integreert dan snel in de vereniging.

 

Voor en door de leden

K.V. Keistad is een relatief jonge vereniging. Er is al veel gedaan, maar zoals in alle verenigingen is er ook nog veel te doen. KV Keistad draait geheel op vrijwilligers en we vinden dat dat zo moet blijven. Dit betekent dat van alle leden wordt verwacht dat ze zo af en toe hun steentje bijdragen: in commissies, in het onderhoud aan het gebouw, bij het organiseren van aktiviteiten, etc.

 

Verenigingsblad

Elk kwartaal ontvangt ieder lid het Kanokeitje, ons clubblad. Het grootste deel van de inhoud wordt geleverd door de leden zelf. Georganiseerde tochten en andere aktiviteiten worden er in aangekondigd.

 

Watersportverbond

Via het lidmaatschap van KV Keistad ben je ook automatisch lid van het watersportverbond. Alle kano-aktiviteiten van het WSV staan voor je open en je ontvangt vier maal per jaar het blad Kanosport.

 

Verhuur

Wij verhuren geen kano's aan niet-leden.

Gegevens van enkele kanoverhuurders in Amersfoort en omgeving vind je hier.