6

Na een paar afzeggingen bleven er toch 12 liefhebbers over om deze tocht te varen. Gelukkig zat er één vaarder bij voor wie het de eerste kennismaking met groot/open water was, wat tenslotte het doel van deze tocht was. De wind gooide zoals zo vaak de laatste tijd weer roet in het eten. De geplande tocht vanaf de vluchthaven onder Marken via het Paard van Marken naar Volendam en terug over de Gouwzee was met de verwachte wind uit het zuiden iets te veel van het goede. Gekozen werd om bij het Naarderbos te vertrekken en dan onder de Hollandse brug door naar het IJmeer te varen en daar te kijken wat onze opties waren.

10
Richting het eiland ’t Hooft kwamen er al wat golfjes op het water. Na een koffiepauze in de luwte op het eiland voeren wij tussen ’t Hooft en Warenar richting Pampus. Gezien de wind en golven aan de zuidkant van de eilanden had ik niet verwacht dat wij helemaal naar Pampus konden varen, maar wij gingen toch deze koers varen om te kijken tot hoever het te doen was. Uiteindelijk kwamen wij nog redelijk in de buurt en konden wij even genieten van Pampus in de zon met prachtige “Hollandse luchten”. Er was veel activiteit rond Pampus met zeilboten dus het was sowieso niet handig geweest om ons daar doorheen te wurmen. Hierna voeren wij naar Muiden waar wij rechts van de haven op een prachtig strandje de boterhammen konden eten.

 

5Voor de liefhebbers was er nog de mogelijkheid om een duik te nemen al moest je ver lopen om wat dieper water te vinden. Na de pauze konden wij redelijk beschut terug varen en genieten van de vele zwanen die bij Muiderberg rond dobberden en massaal opvlogen. Met uiteindelijk 17 km op de teller was het een geslaagde tocht. Het Marifoon weerbericht had 3 tot 4 Bf uit het zuiden, later op de dag toenemend 4 tot 5 BF voorspeld. Dit laatste hebben wij gelukkig niet meer meegemaakt.