25 februari
19 mei
25 augustus
24 november

De 4 seizoenen tocht is terug!

 

Komend jaar organiseer ik weer een 4 seizoenen tocht. Het principe is hetzelfde als voorgaande edities:Wieden

 

4x hetzelfde tochtje varen in elk van de seizoenen.

 

We gaan wel op een ander plekje varen dan voorgaande edities, dit keer gaan we naar de Wieden. De Wieden is een meren- en moerasgebied in de Kop van de Overijssel. In de Wieden komen zoals in alle laagveengebieden begroeiingen voor van open water (trekgaten), verlanding (met of zonder drijftillen), trilvenen, rietland, veenheiden, ruigtes en moerasbossen.

Er komen zeldzame vegetaties voor, waaronder trilvenen, blauwgraslanden en veenheiden. Tal van zeldzame plantensoorten, waaronder de dennenwolfsklauw, moeraswolfsklauw, blonde zegge en slank wollegras komen in het natuurgebied voor.

 

Opvallende vogels in de Wieden zijn vooral diverse soorten grote viseters zoals de aalscholver, die hier grote kolonies heeft en de wulp, die hier in grote aantallen voorkomt. Kleinere aantallen zijn er van bijzondere soorten als de roerdomp en de purperreiger. Een andere bijzondere soort die hier naar verhouding nog veel voorkomt is de zwarte stern uit de meeuwenfamilie. Roofvogels zijn o.a. de bruine kiekendief en de zeldzame velduil.

Wieden regen

 Ik heb daar een tocht verzonnen van ongeveer 12 km. Hierdoor is deze tocht geschikt voor pedellaars van elk niveau. Ook kunnen alle type boten deelnemen: kano, kajak en SUP.

 

De data waarop de tocht zal worden gevaren zijn:

  • 25 februari
  • 19 mei
  • 25 augustus
  • 24 november

 

Wil je deelnemen, stuur dan een mail naar de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met daarin vermeld aan welke tocht je wil deelnemen. Je kan je ook aanmelden voor alle tochten 😊.

Vermeld bij je aanmelding ook je (of gebrek aan) vervoersmogelijkheden voor personen en boten.

Zorg voor gepast vaarkleding!

Pjotr