Artikelindex

Het programma in het kort:

Kajak

Quickstart 1: do. 6, 20, 27 mei, 3, 10 juni, 19:00-21:00

Quickstart 2: ma. 10, 17, 31 mei, 7, 14 juni, 19:00-21:00

KVA 1: vr. 7, 14, 21, 28 mei, 4, 11 juni, 19:00-21:00

KVA 2: di. 11, 18, 25 mei, 1, 8, 15 juni, 19:00-21:00

Open kano

Quickstart en Openkano Vaardigheid A: gaan vanaf begin mei van start. De data worden in de loop van maart bekendgemaakt.

Openkano Vaardigheid B  en de Openkano Veiligheids Test gaan door op nader te bepalen dagen bij voldoende belangstelling

Meer uitgebreide informatie over het cursusprogramma vind je op de volgende pagina's.

Kijk onder kajakcursussen of open kano cursussen voor een beschrijving van de cursussen

Kajakcursussen 2021

Quickstart kajakvaren (beginners)

• Wij gaan proberen een Coronaproof Quick start te organiseren na de open dag, datum volgt.
  • Er start een tweede Quickstart op, datum volgt
  • Mogelijk komt er ook een najaars-Quickstart op, datum volgt.
  • De lessen beginnen om 19.00 uur.
  • Bij de quickstart hoort ook een theorie-avond. De datum daarvan wordt tijdens de lessen bekendgemaakt.

Kajakvaardigheid A (gevorderd)

Wij proberen dit jaar een Coronaproof KVA cursus te organiseren, datum volgt.

• Na de zomerstop kunnen nog een of twee herhalingslessen gegeven worden, voor een eventueel examen als niet alles op jouw vorderingsstaat is afgevinkt.
  • De datum van een bijbehorende theorie-avond wordt nog bekendgemaakt.

Kajak Veiligheids Test

Wij hopen dit jaar weer een KVT cursus te kunnen organiseren. Als er een datum bekend is wordt dat direct gecommuniceerd.

Kajakvaardigheid B

• Er is een cursus kajakvaardigheid-B die gestart is in 2020 en nog moet worden afgerond. Data zijn afhankelijk van de Corona ontwikkelingen.
  • Dit kan aangevuld worden met één of meer workshops.

Verder van belang

• Cursussen worden gegeven volgens een Corona-protocol, zo lang dat nog moet
  • Cursussen gaan door bij voldoende belangstelling.
  • Tenzij anders vermeld, vinden de lessen plaats op de Eem, bij het clubgebouw.
  • De lessen beginnen om 19.00 uur en duren ca. 2 uren.
  • Aanmelding voor alle cursussen is bij de Trainingscommissie

Open Kano cursussen 2022

Quickstart Open-Kanovaardigheid (voor beginners)

• De Quickstart bestaat uit 5 lessen en gaan vanaf begin mei van start. De data worden in de loop van maart bekendgemaakt.

Open-Kanovaardigheid A (voor beginners, na voltooing Quick Start)

• De nadruk ligt op het bereiken van de gewenste beweging van de kano, door het ontwikkelen van begrip van oorzaak en gevolg, meer dan op het concentreren op strak gedefinieerde slagen.
  • De training voor Diploma A gaat vanaf begin mei van start. De data worden in de loop van maart bekendgemaakt.

Open-Kano training voor gevorderden (op B-niveau voor bezitters van Diploma A)

• Bij voldoende belabngstelling geven wij 's avonds een volledige cursus Openkanovaardigheid B bij ons club.
  • Zo niet, komen er een aantal herhaling/opfris-avonden/workshops, OP AANVRAAG.
  • De dag en tijdstipen en onderwerpen van deze trainingen (tijdens de zomers avonden maar ook evt. in het weekend) worden met de deelnemers afgestemd.

Open-Kano Veiligheids Test voor gevorderden (die Diploma A hebben)

• Bij voldoende belangstelling komt er een veiligheidstraining (hierover nader bericht).

Verder van belang

• Cursussen worden gegeven volgens de geldende Corona-protocol, zo lang dat nog moet
  • Cursussen gaan door bij voldoende belangstelling.
  • Beginners die net lid zijn hebben voorrang.
  • Tenzij anders vermeld, vinden de lessen plaats op de Eem, bij het clubgebouw.
  • De avondlessen beginnen om ~19.00 uur en duren ca. 2 uren.
  • De examens voor open kano worden gepland op de eerste of tweede zaterdag van oktober, vanaf 13.00 uur en bestaan uit theorie en praktijk. Je kunt jouw instructeur verzoeken een “gewone” toertocht te laten gelden als de verplicht examentocht.
  • Aanmelding voor alle cursussen en trainingen is bij de Trainingscommissie, graag tenminst een week voor de start van de training.

di 1 feb | 19:00 - 20:15
di 1 feb | 20:00 - 21:30