Artikelindex

Het programma in het kort:

Kajak

Quickstart 1: woensdagavond, start op 11 mei, minimaal 5 x, met afsluitende tocht.

Quickstart 2: maandagavond, start op 2 mei, minimaal 5 x, met afsluitende tocht.

KVA: start op donderdag 12 mei

Een tweede verkorte KVA sluit aan op de quickstart.

KVT: onder voorbehoud, op 3 of 10 september.

KVB / TV: bij voldoende belangstelling, KVB zal worden omgezet in Toervaardigheid.

Open kano

Quickstart 1: di. 3, 10, 17, 24 en 31 mei + tocht op 7 juni : 18.45 - 20.30

Quickstart 2: do. 5, 12, 19, 26 mei, 2 juni+ tocht op 9 juni : 18.45 - 20.30

Openkano Vaardigheid A: dinsdag en/of donderdag vanaf week 24 (aansluitend aan de Quickstarts) doorlopend naar eind september m.u.v. de zomerstop.

Examens zijn op 1 oktober in de middag

De "Bekroningstocht" voor examenkandidaten is op 8 oktober

Openkano Workshops “Van A naar Beter”

Ben je op A-niveau (met of zonder het Diploma) en wil je verder? Dan zijn er een reeks van a la carte workshops gegeven door Geoff, die kunnen bijdragen aan jouw ervaring richting Diploma B of Toervaardigheid.

#         Onderwerp van de Workshop

1          Opfris A-technieken + efficiënt vooruit varen

2          Efficiënt Bochttechniek met combinaties van slagen

3          Varen met Wind en Golven (op grootwater)

4          Varen op Stromend water (met scheepsvaart)

5          Veiligheid en Reddingen (= de praktijk van de OK-veiligheidstest)

• De datums worden vastgesteld in overleg met de deelnemers.

Meer uitgebreide informatie over het cursusprogramma vind je op de volgende pagina's.

Kijk onder kajakcursussen of open kano cursussen voor een beschrijving van de cursussen

Kajakcursussen 2022

Quickstart kajakvaren (beginners)

• De lessen beginnen om 19.00 uur.
  • Bij de quickstart hoort ook een theorie-avond. De datum daarvan wordt tijdens de lessen bekendgemaakt.

Kajakvaardigheid A (gevorderd)

• Na de zomerstop kunnen nog een of twee herhalingslessen gegeven worden, voor een eventueel examen als niet alles op jouw vorderingsstaat is afgevinkt.
  • De datum van een bijbehorende theorie-avond wordt nog bekendgemaakt.

Kajak Veiligheids Test

Wij hopen dit jaar weer een KVT cursus te kunnen organiseren. Als er een datum bekend is wordt dat direct gecommuniceerd.

Kajakvaardigheid B

Verder van belang

• Cursussen gaan door bij voldoende belangstelling.
  • Tenzij anders vermeld, vinden de lessen plaats op de Eem, bij het clubgebouw.
  • De lessen beginnen om 19.00 uur en duren ca. 2 uren.
  • Aanmelding voor alle cursussen is bij de Trainingscommissie

Open Kano cursussen 2022

Quickstart Open-Kano (voor beginners)

• De Quickstarts bestaat uit 5 lessen en een afronden lokale tocht en gaan in de eerste week van mei van start.

Open-Kanovaardigheid A (voor beginners, na voltooing Quick Start)

• De nadruk ligt op het bereiken van de gewenste beweging van de kano, door het ontwikkelen van begrip van oorzaak en gevolg, meer dan op het concentreren op strak gedefinieerde slagen.
  • De training voor Diploma A gaat vanaf begin juni (week 24) van start.

Openkano Workshops “Van A naar Beter”

#         Onderwerp van de Workshop

1          Opfris A-technieken + efficiënt vooruit varen

2          Efficiënt Bochttechniek met combinaties van slagen

3          Varen met Wind en Golven (op grootwater)

4          Varen op Stromend water (met scheepsvaart)

5          Veiligheid en Reddingen (= de praktijk van de OK-veiligheidstest)

• De datums worden vastgesteld in overleg met de deelnemers.

Open-Kano Veiligheids Test voor gevorderden (die Diploma A hebben)

• Bij voldoende belangstelling komt er een veiligheidstraining. De Test is een module van Diploma Toervaardigheid.

Verder van belang

• Cursussen worden gegeven volgens de geldende Corona-protocol, zo lang dat nog moet
  • Cursussen gaan door bij voldoende belangstelling.
  • Beginners die net lid zijn hebben voorrang.
  • Tenzij anders vermeld, vinden de lessen plaats op de Eem, bij het clubgebouw.
  • De avondlessen beginnen om ~19.00 uur op het water (18.45 uur aanwezig) en duren maximum 2 uren.
  • Examens voor open kano worden gepland op de eerste zaterdag van oktober, vanaf 13.00 uur en bestaan uit theorie en praktijk.
  • Je kunt jouw instructeur verzoeken een “gewone” toertocht te laten gelden als de verplicht examentocht.
  • Aanmelding voor alle cursussen en trainingen is bij de Trainingscommissie, graag z.s.m. en tenminst een week voor de start van de training.