Ga je of wil je tochten varen in groepen dan is het altijd handig om de reddingstechnieken onder de knie te krijgen. In de KVT (Kano Veiligheids Test) kun je in twee praktijkdagen en een avond theorie alle belangrijke reddingen leren. De KVT kan gevolgd worden na het behalen van het KVA certificaat, hiermee weten we zeker dat de basis goed zit en kunnen we effectief aan de slag met de meer technische veiligheidhandelingen op het water.

 

In de training leer je omgaan met noodsituaties waarin je iemand (of jezelf) moet redden. Dit gebeurt onder begeleiding van een ervaren instructeur. Naast de reddingen wordt ook aandacht besteed aan andere gevaren zoals oververhitting, onderkoeling en EHBO gerelateerde handelingen en leer je het nut van coaching tijdens noodsituaties.

 

Je behaalt het KVT certificaat door actieve deelname aan het praktijkgedeelte van twee dagdelen en de theorie-avond. Er is geen afzonderlijk examen, maar in de cursus zijn wel enkele toetsmomenten opgenomen.

Wil je veilig het water op of je eigen reddingsvaardigheid verhogen dan is deze cursus zeker een aanrader. Kijk op de nieuwspagina's op de website voor meer info over de beschikbare cursusdagen.

Leden Login

Binnenkort

ma 24 feb | 00:00
Winter kracht- en fitnesstraining
ma 2 mrt | 00:00
Winter kracht- en fitnesstraining
ma 9 mrt | 00:00
Winter kracht- en fitnesstraining
za 14 mrt | 13:30 -
zwembad Zeist reddingen!!!
ma 16 mrt | 00:00
Winter kracht- en fitnesstraining