Dit is de basis voor goed en veilig kanovaren.

Deze cursus sluit aan op de introductiecursus en is bedoeld voor degenen die de introductiecursus gevolgd hebben en anderen die al enige kano-ervaring hebben.

Naast het verbeteren van de basistechnieken leer je een aantal nieuwe technieken om je boot beter onder controle te krijgen en om omslaan te voorkomen. Ook is er weer een theorie-avond waarop aandacht besteed wordt aan materiaalkennis en veiligheidsaspecten.

De cursus voor kajak start op woensdag 9 mei, hij bestaat uit 6 lessen van ca. 1,5 uur en wordt gegeven op de Eem bij het clubgebouw, 's avonds vanaf 19.00 uur. De cursus voor open kano sluit aan op de Quickstart m.u.v. de zomerstop. Of je alle geleerde technieken beheerst wordt bijgehouden op een vorderingsstaat. Aan het einde van het seizoen is er de kans om ontbrekende vinkjes alsnog te halen tijdens het praktijkexamen voor het diploma Kanovaardigheid A. Voor dit diploma moet je ook een theorie examen doen en een tocht varen. Het is niet perse nodig dat er een examinator meevaart bij deze tocht, het gaat om de geleverde prestatie en de tochtleider kan jouw deelname bevestigen.

De cursus is gratis (inbegrepen bij de contributie). Je kunt een boot huren van de vereniging. Als je de cursus hebt gevolgd kun je met allerlei aktiviteiten mee gaan doen, zoals toertochten, wildwatervaren of kanopolo.

wo 27 juni | 19:00 - 21:00
KVA cursus