Quickstart kajakvaren of open kano varen

Deze cursus is bedoeld voor de beginnende kanovaarder.

Je leert de basistechnieken voor het kanovaren: goed in- en uitstappen, het rechtuit varen (wat voor velen moeilijker blijkt te zijn dan het op het eerste gezicht lijkt), het sturen van de boot, remmen en achteruitvaren.

Als je je als lid aanmeldt bij de vereniging kun je meedoen met deze cursussen.

Er start een kajak Quickstart op dinsdag 30 april, bij voldoende belangstelling volgen er evt. meer cursussen. De cursus bestaat uit 6 lessen van ca. 1,5 uur en wordt gegeven op de Eem bij het clubgebouw vanaf 19.30 uur.

De eerste Quickstart voor de open kano begint op woensdag 8 mei.

De cursussen worden gegeven op de Eem bij het clubgebouw vanaf 19.00 uur.

Ook is er een theorie-avond, waarop vooral aandacht besteed wordt aan veiligheidsaspecten.

De cursus wordt afgesloten met een korte trainingstocht.

Na het volgen van deze cursus kun je mee gaan varen met door de vereniging georganiseerde toertochten. De cursus is voor leden gratis (inbegrepen bij de contributie).

Je kunt een boot huren van de vereniging. Als je de cursus met goed gevolg hebt gevolgd, kun je mee gaan doen met de toertochten die door de kanovereniging worden georganiseerd.

di 30 apr | 00:00
do 2 mei | 00:00