Stromend water16-18 december

Wij zullen kiezen uit de rivieren in de Belgische Ardennen, in de Duitse Eifel of in Sauerland. Dit weekend is bedoeld voor iedereen die goede vlakwater techniek in de open-kano heeft (Brevet A minimaal). Een beetje ervaring op stromend water, zoals te vinden is op de Erft/Ambleve/ Ourthe/Semois, is een pre.

Als er te weinig water is, komt een dagtocht op de zondag. 

  • Aanmelding graag d.m.v. het bekende aanmeldingsformulier, per e-mail via de Open Kano groep zo snel mogelijk en in iedere geval vóór eind van de avond op zondag 11 december.
 10-11 december

Ons jaarlijkse Winter weekend in Monschau vindt dit jaar plaats op 10 en 11 december 2021.

Een weekendje weg om te gaan wild water varen, kerstmarkt bezoeken, wandelen of mountainbiken.

Afhankelijk van de winterse omstandigheden (vaak ligt er sneeuw), de waterstand en de buitentemperatuur wordt er een programma gemaakt.

Houd voor de laatste details de website en je mailbox in de gaten!

Het is de bedoeling om zaterdagmorgen vroeg te vertrekken.

18 december

In zuid holland stroomt tussen Haastrecht en Schoonhoven een klein veenriviertje langs mooie boerderijen en molens. De molens stonden er voor het verpompen van het water naar de Vlist, die als boezem werd gebruikt. Vroeger gingen beurtschippers met een trekschuit door de Vlist. Nu wordt de rivier vooral gebruikt door kano vaarders en een enkel motorbootje. We varen heen en weer over de Vlist, de totale lengte is 18 kilometer. We starten bij het zwembad in Haastrecht en varen vandaar richting Schoonhoven. 

Aanmelden bij de toergroep. Graag vermelden of je vervoer hebt voor je boot en/of extra boten en passagiers.

Verzamelen om 8.30 bij de club. vertek uiterlijk 9.00. Pas je outfit aan op winterse omstandigheden!

Samen varen is gezellig, is veiliger, zeker in de winterperiode en stimulerend! Bij Keistad bestaan er verschillende app groepjes. Deze  app groepjes zijn er om snel een vaar afspraak te regelen. Last minute wijzigingen te melden of snel met elkaar in contact te komen! Er zijn app groepjes voor kanopolo, wild water varen, open kano varen (vrijdag en zondag ochtend) en diverse kajak groepen. Tijdens de herfst/winterperiode wordt er vooral kajak gevaren op woensdag avond en zondag ochtend van beginners tot kilometer vreters. Op zaterdag is er een kajak groepje , die minimaal varen tot het 2e eiland in een sportief tempo! Via een email berichtje aan de open kano groep of toergroep  kan je toegevoegd worden aan de app groep.

Op zondag ochtend is er een openkano vaargroepje voor beginners en ervaren vaarders.

We vertrekken om 9.30 uur.

Na enkele uren zijn we terug.

Voor deze openkano vaargroep is een appgroepje. Wil je hier aan toegevoegd worden, stuur Geoff een berichtje met je 06-telefoonnummer.