Beginnen met openkano (canadees) varen?

Met een Quick Start ben je goed en snel onderweg!

Zo snel mogelijk genieten van het openkano varen? Dat kan! Tijdens onze Quick Start cursus leer je snel de basistechnieken. Na een aantal lessen kan je al aan korte tochten in de natuur meedoen!

De Quick Start begint op woensdag 8 mei en gaat ’s woensdags door tot aan de zomerstop. Wij beginnen om 19.00 uur bij ons clubhuis aan de Eem. Leden kunnen een boot, peddel en zwemvest kan je van de vereniging huren.

Tijdens de cursus leer je varen op een veilige manier met efficiënte peddelslagen. Je kunt dan de pracht van onze stille waterlandschap bewonderen. Er is keuze genoeg!

• Op zondag 2 juni varen wij een dagtocht door de Oud Loosdrechtse Plassen (nabij Hilversum) en zullen genieten van een picknick op de oever.
  • Op zondag 23 juni en 29 juni zijn er ook “starterstochten” gepland.
  • Op 30 juni plannen wij een tocht over de Kortenhoefse Plassen, een natuurgebied ten westen van Hilversum.

Open Kano training voor Gevorderden (minimaal Diploma A)

Er komt in 2019 geen volledige cursus Openkanovaardigheid B bij ons club. In plaats daarvan komen er een aantal herhaling/opfris avonden/workshops. Deze zijn bedoeld voor iedereen die de OK-A cursus heeft gevolgd, ook als je geen diploma hebt gehaald.

Dus heb je een poos niet gevaren en voel je je onzeker over je kunnen of wil je gewoon je techniek verbeteren en de puntjes weer eens op de I zetten, zodat je sneller of makkelijker mee kan komen met een tocht, dan is dit iets voor jou.

Na een avond de OK-A technieken te hebben herhaald, oefenen wij nog 2 avonden op een wat hoger niveau. Mocht er dan serieus gedacht worden aan het opgaan voor een examen kan komt er in september nog een keer examentraining.

Er is een keuze uit de di- of donderdag avond, afhankelijk van de mensen die mee willen doen.

• 7/9 mei opfris OK-A technieken
  • 4/6 juni opmaat naar OK B
  • 11/13 juni OK B niveau uitproberen.
  • 3 september examentraining (het examen is gepland ’s middags op 28 september of 5 oktober)

Aanmelden voor de Quickstart is bij de Trainingscommissie,  graag voor 5 mei.

di 30 apr | 00:00
do 2 mei | 00:00