In de wintermaanden van 2022 organiseert KV Keistad weer een zwembadcursus.

Tijdens deze cursus verbeter je de technieken (steunen) om het omgaan te voorkomen en leer je te eskimoteren, d.w.z. het weer rechtop komen nadat je bent omgegaan.

 

Door de beschikbaarheid van de trainers wordt de zwembadcursus in plaats van de vrijdagavond op 8 dinsdagavonden gegeven. De eerste les is op 1 februari, op 1 maart is er geen training i.v.m. voorjaarsvakantie en de laatste les is op 29 maart. De jeugd begint om 19.30 tot 20.45 uur, hierna de volwassenen van 20.45 tot 22.00 uur. De cursus wordt gegeven in het Sherpa-zwembad in Baarn.

 

Wil jij aan deze cursus meedoen (volwassenen en jeugd) meld je dan zo spoedig mogelijk aan bij de trainingscommissie o.v.v. Sherpa zwembad. Nieuwe leden en leden die de cursus nog niet hebben gedaan hebben voorrang, er zijn per tijdslot maximaal 18 plekken. Aanmeldingen graag voor 18 december.

De kosten (zwembadhuur) voor deze cursus zijn 70 euro voor de volwassenen en 40 euro voor de jeugd.

 

Op onze eerdere oproep om je als instructeur aan te melden hebben wij wel reacties gekregen, maar wij kunnen nog wel een paar instructeurs gebruiken. Vooral bij de jeugd. Beheers jij de technieken en wil je helpen anderen dit te leren meld je dan ook aan bij de trainingscommissie.

Voor de trainers is er een trainingsavond op 11 januari van 19.30 tot 21.30 uur in het Sherpa-zwembad. 

Dit alles kan natuurlijk alleen doorgaan als er genoeg deelnemers en trainers zijn en evt. Corona maatregelen dit toelaten.

 

Los van de eskimoteer training in het Sherpa-zwembad wil KV Keistad, aansluitend op deze eskimoteer training op een zaterdag of zondagmiddag van 14.30- 15.30 uur het KNVB zwembad huren om met zee- of toerkajaks het eskimoteren en reddingen te oefenen (evt. openkano’s als er ruimte is).

De huur bedraagt 169,00 euro per uur. De bedoeling is dat je zelf meedraagt in de kosten tot een maximum van 20,00.

Het zwembad is 2 meter diep en 25 bij 30 meter. Je kunt dus niet staan in het bad en hebt geen instructeur!

Met een buddy oefen je het eskimoteren/reddingen en geef je elkaar tips.

De eis is dat je minimaal verschillende reddingen hebt beoefend en de techniek kent van het eskimoteren.

Heb jij belangstelling, geef je dan op bij de trainingscommissie, o.v.v. KNVB zwembad.