RIMG3858.JPGkvt 1.jpg
Deze cursus is vol. Nieuwe aanmeldingen worden op een reservelijst geplaatst.

 

Op zaterdag 4 en zaterdag 18 september wordt er KVT gegeven op een geschikte locatie bv. Zeumeren bij Voorthuizen. Voor KVT moet je beide dagen meedoen, als er genoeg plek is kan jij ook een dag meedoen om bv. jouw vaardigheden op te vijzelen of om eens kennis te maken met reddingen ed. Als er genoeg belangstelling is proberen wij nog een extra dag in te plannen (bij voorkeur een zondag).

Ga je tochten varen in groepen, en zeker op wat groter water zoals meren en de grote rivieren, dan is het altijd handig om de reddingstechnieken onder de knie te krijgen. In de KVT kun je in twee praktijkdagen en een avond theorie alle belangrijke reddingen leren. De KVT kan gevolgd worden na het behalen van het KVA certificaat, hiermee weten we zeker dat de basis goed zit en kunnen we effectief aan de slag met de meer technische veiligheidhandelingen op het water. 

In de training leer je omgaan met noodsituaties waarin je iemand (of jezelf) moet redden. Dit gebeurt onder begeleiding van twee ervaren instructeurs. Naast de reddingen wordt ook aandacht besteed aan andere gevaren zoals oververhitting, onderkoeling en EHBO gerelateerde handelingen en leer je het nut van coaching tijdens noodsituaties.

Je behaalt het KVT certificaat door actieve deelname aan het praktijkgedeelte van twee dagdelen en de theorie-avond. Er is geen afzonderlijk examen, maar in de cursus zijn wel enkele toetsmomenten opgenomen.

Wil je veilig het water op of je eigen reddingsvaardigheid verhogen dan is deze cursus zeker een aanrader.

Aanmelden kan bij de trainingscommissie.

RIMG3886.JPGkvt 2.jpg

RIMG3894.JPGkvt 3.jpg

Binnenkort

za 18 sept | 00:00
KVT
za 25 sept | 09:30 - 12:00
Theorie examen KVA clubhuis
za 2 okt | 13:00 -
Openkano examens
za 9 okt | 13:00 -
Openkano examens (reserve dag)