Afdrukken
Hits: 101

De tocht door de Eilandspolder (Noord-Holland) gaat zondag a.s. niet door. We verplaatsen deze tocht naar een ander moment. We hebben nog geen nieuwe datum, maar houd de website in de gaten!

Dit door mensen gemaakte landschap was vroeger een eiland tussen de meren Schermer en Beemster tot die in de Gouden Eeuw werden drooggelegd. De combinatie van talloze slootjes, het laag gelegen land, de kleine dorpjes, oude stadjes en de omliggende laaggelegen droogmakerijen maken het tot een fascinerend gebied.

Houd rekening met vertrek rond 8.30 en trek de hele dag uit. Er zijn verschillende vaarroutes uitgezet in het gebied en afhankelijk van de ervaring van de deelnemers en het weer kan definitief besloten worden hoeveel er gevaren wordt. Er zijn routes van 7,5, 8,5 en 6,5 km die goed gecombineerd kunnen worden tot iets van 10-15 km. 

Vanzelfsprekend gelden voor deze tocht ook de huidige coronamaatregelen, wat ook wil zeggen dat mogelijk een maximum aantal auto's mee kan ivm beperkte parkeergelegenheid.