Afdrukken
Hits: 805

DSC_0130c.JPG

7 oktober 2018

 

Het rondje Kampereiland hadden wij begin dit jaar al op de kalender staan, maar toen ging het, door de harde wind in combinatie met de lage temperatuur, niet door. Hoe anders was het dit keer, volop zon en een aangename temperatuur.

Door medewerking van de havenmeester van jachthaven ZC’37 werd de moeilijke verbinding tussen Ganzendiep en IJssel een stuk eenvoudiger. Om half elf vertrokken wij vanuit Kampen via de IJssel richting Keteldiep. Wij moesten tussen veel visboten met kolossale buitenboordmotoren en overcompleet vistuig laveren (niemand iets zien vangen).

Bij de monding van het Keteldiep het Ketelmeer op. Hier bleek van de voorspelde N4 niet veel over te zijn. Verder in noordoostelijk richting , langs de mooie verlaten eilanden aan onze rechterkant naar een strandje voor onze eerste pauze. Beschut en in de zon was het hier best uit te houden.

Vervolgens over het Ketelmeer naar het oosten. Interessant om de opblaasbare Ramspoldam eens van dichtbij te zien. Via de Ramsgeul naar het Zwartemeer, waar we al gauw op ondieptes stuitten en dus de vaargeul gingen volgen. Nadeel hiervan was dat je zover van de zuidoever afvoer dat je goed moest kijken om de monding van het Ganzendiep niet te missen.

Op het Ganzendiep een tweede pauze gehouden bij minicamping de Paardenboer, waar wij vanaf de steiger een prachtig uitzicht hadden over de rivier en het achtergelegen polderlandschap. Tenslotte over het slingerende Ganzendiep terug naar Kampen. Polderlandschap, begroeide oevers, uitzicht op het Ketelmeer en eindeloze rietoevers aan de zuidkant van het Zwartemeer zorgden voor een mooie en afwisselende tocht.

Pjotr’s smartwatch had 18.400 slagen geregistreerd dus het was ook nog eens een goede workout;-)