De winter is om plannen te maken. Zo heb ik zelf alweer de nodige tochten gepland.

Het lijkt me leuk om met een groepje enthousiaste (grootwater)vaarders ons verder te verdiepen in het plannen van tochten en ook hoe we dit zo veilig mogelijk kunnen doen. 

We maken ons plan voor komend seizoen concreet. Waar willen we naartoe en hoe bereiden we dit voor? De tochten die gepland worden variëren van een tochtje in de Wieden, een tochtje Ketelmeer tot een tocht op de Oosterschelde of het Grevelingenmeer. 

Iedereen die meer wil leren van tochtenplanning is welkom. We werken in kleine groepjes. Het doel is dat we uiteindelijk de geplande tochten ook gaan varen. Misschien vind je het leuk een van de tochten ook zelf te organiseren of zelfs te leiden?

De eerste bijeenkomst op 28 februari zal in het teken staan van veiligheid. Ook dit zal in een interactieve vorm zijn. De tools die je meekrijgt zijn inzetbaar voor al je tochten die je in de toekomst gaat varen. Het is een stukje bewustwording van waar je allemaal aan moet denken als je een tocht gaat varen, zodat je er vervolgens plezier aan beleefd.

Tijdens de tweede bijeenkomst op 27 maart gaan we dan concreet aan de slag met kaart en kompas. Wie al ervaring heeft kan een tocht op getijdewater plannen. Wie net begint kan een tocht op meer beschut water plannen. De oogst is dan een leuk vaarseizoen om naar uit te kijken met elkaar.

Zowel voor woensdag 28 februari als 27 maart start de bijeenkomst om 20.00, inloop om 19.30.