23 oktober

Het koudere weer is ons land binnen getrokken, de mooie zomerse dagen zijn voorbij en de temperaturen dalen snel. Voor de een gebeurt dit met een snik, maar voor de ander met een lach. Want koudere temperaturen betekent ook dat we weer kunnen beginnen met winterzwemmen! Cindy en Jitske willen dit graag de komende maanden samen doen met andere leden van KVKeistad bij onze eigen vereniging.

Wat is winterzwemmen? Met winterzwemmen bedoelen we niet dat we een heel stuk in de Eem gaan zwemmen tijdens de winter. Nee, met winterzwemmen bedoelen wij een dip nemen in koud water, wat in vele landen al generaties lang een traditie is. Er zijn verschillende methodes die je aan kunt houden, bij ons is iedereen welkom. We blijven hooguit enkele minuten in het water, want het gaat om de beleving van het koude water en de gezondheidsvoordelen die dat met zich meebrengt. Doe je mee?

Voor onze veiligheid gaan we nooit alleen het water in, je bent met minimaal 2 personen. We spreken onderling af via een planner en we maken ook een appgroepje aan. Zo zijn er altijd wel mogelijkheden om 1 of meerdere keren per week een dip te nemen. We houden als richttijden voor of na het werk aan, maar je kunt altijd samen gaan winterzwemmen op een ander tijdstip. Heb je vragen over winterzwemmen en jouw gezondheid dan kun je deze het beste aan je eigen huisarts stellen. We winterzwemmen van oktober tot en met maart.

Als je na het lezen enthousiast bent geworden, de uitdaging van het kouder wordende water aan wilt gaan en met ons mee wilt doen kom dan naar de kick off op zondag 23 oktober om 9:30! Dan nemen we samen de eerste dip van het winter zwemseizoen. Meld je voor het winterzwemmen aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Dan zien we je hopelijk snel!

Groeten

Cindy en Jitske