5 juni 2016

Op de meest stralende dag die je maar kon bedenken, gingen we met een klein groepje op weg naar Oudewater voor een tochtje over de Hollandse IJssel, Montfoortse vaart en Lange Linschoten. In Oudewater stonden Martin en Karen uit Leidschendam – maar toch lid van onze vereniging, al op ons te wachten. Met 3 open kano’s en 3 kajaks gingen we het water op. Na een fijne koffiepauze in Montfoort konden we geschut worden in de sluis en zo de Montfoortse vaart op. Lekker makkelijk zonder sjouwen verder varen!

De Montfoortse vaart bleek veel minder saai dan gedacht. De walkanten stonden prachtig in bloei. Na Montfoort kwamen we in het kleine dorpje Linschoten en vandaar op het riviertje de Lange Linschoten. Dit riviertje kronkelt door het mooie landschap van het Groene Hart. Even voorbij Linschoten was het tijd voor een lange lunchstop bij een authentieke buitenplaats. De temperatuur was inmiddels flink opgelopen dus Simone en Frederiek vonden het tijd voor een duik in het water. Er is ook nog wat geoefend met weer in de boot klimmen vanuit het water en toen konden we de laatste kilometers maken. Voor we er erg in hadden waren we al weer in Oudewater, waar we al weer geschut konden worden bij de sluis daar. Ditmaal was er een elektronisch bedienbare sluis. Knopje drukken en klaar.

Nadat we alle boten weer hadden opgeladen hadden we ook nog tijd voor een ijsje. Daar moest wel een kwartier voor in de rij worden gestaan, maar dan had je ook wat. Geoff en Valerie hebben vervolgens nog een puntje gescoord in het kader van hun inburgeringstraject: ze hebben eindelijk de Heksenwaag gezien waar Oudewater zo bekend om is. Na afscheid te hebben genomen van Karen en Martin zijn we weer teruggereden naar Amersfoort. Helaas vergat Geoff wel zijn bril in Oudewater, maar… gelukkig heeft hij deze een paar dagen later ook weer teruggevonden.