21 mei 2016

Deze tocht in het Jisperveld (21 mei 2-16) was speciaal bedoeld voor de deelnemers aan de try outs van april/mei. Het deelnemen aan een echte tocht als kers op de taart, hopelijk smakend naar meer. Met een ploeg van 14 deelnemers gingen we op pad, met drie open kano’s (waaronder 1 solo) en 9 kajaks. Het was mooi weer, maar er stond wel een stevig windje dat in de loop van de dag nog flink aanwakkerde. Dat betekende echt werken!

Halverwege besloten de kajakkers tot een extra lusje, waar de open kanoërs gezien de wind de terugtocht al aanvaardden onder begeleiding van Remco. Een verstandige keuze, want het werd nog even ploeteren. De kajakkers zijn nog dwars door het pittoreske Jisp gevaren (lage bruggetjes) en hebben toen ook de wind weer op gezocht. Het meertje oversteken was best een uitdaging. Maar langzaam maar zeker kwam de winkel van Arjen Bloem toch dichterbij. Moe maar voldaan klommen we weer aan wal.

Bij het uitstappen plonsde er nog wel iemand in het water (Kees). We hebben dus een kandidaat voor de tuimeltoffee!

Na afloop zijn we nog even de winkel in gegaan – een belevenis op zich – en zijn er nieuwe spanbanden én twee nieuwe boten aangeschaft voor de club. Deze pasten nog net op de trailer erbij. Als laatste nog een drankje op het terras aan het water en toen weer huiswaarts.