7 februari 2016, Verslag

De weersvoorspelling voor 7 februari  is pittig (windkracht 6) voor een kayak tocht op het Eemmeer, hij was dan ook bijna afgeblazen. rond 8.30 uur verzamelen we; Peter, Marije, Ineke, Phill, Jos, Huib, Rene en Roeland bij de club en laden de boten op de trailer. Rond 9.50 uur varen we weg vanaf het oude stoomgemaal Hertog Reijnout in Nijkerk. Ons doel is de ‘dode hond‘. Als we na een uur varen een stuk bereiken waar de wind vrij spel heeft worden de golven serieus groot (voor onze begrippen)  we besluiten de lage wal op te zoeken om van daaruit de oversteek naar het eiland te maken.

Na een verdiende kop koffie en broodje aanvaarden we de terugtocht, deze is zeker in het begin pittig; flinke wind en golven zorgen ervoor de we ondanks de voorgenomen koers toch op drift raken. Het is hard werken en de groep valt dan ook enigszins uit elkaar, ieder is nu heel geconcentreerd met z’n eigen techniek/overleving bezig. Dan volgt een stuk waarin de wind van achteren komt. Een peddel in de lucht en gaan. We genieten met volle teugen. De zon schijnt de temperatuur is aangenaam (9 graden). De laatste 2 km surfen we in onze kayak terug naar de auto. Die ons, vermoeid maar voldaan weer in Amersfoort afzet.