Speciaal voor nieuwe leden en aankomende leden die hebben deelgenomen aan de kano try-outs en introductiecursus in september, wilden we begin oktober een toertocht organiseren om de deelnemers te laten kennismaken met het ‘echte werk’.  Een echte toertocht dus, met alles er op en eraan! Daarom togen we voor de tweede keer dit seizoen naar Kortenhoef. Ditmaal met een gezellige grote groep van 16 personen. Het was werkelijk prachtig herfstweer zonder al te veel wind, dus prima omstandigheden voor een beginnerstocht!

Het opladen van de kano’s kostte wel wat extra tijd omdat veel mensen dit voor het eerst deden, en toen had de trailer ook nog een defecte richtingaanwijzer, maar met wat gepruts konden we toch gaan rijden.

Voor sommige deelnemers was dit echt pas de tweede of derde keer in de boot! Dat er zoiets als een voetensteun in een kajak zit, was nog niet bij iedereen bekend en broer en zus Boog zigzagden in hun open kano in het begin vrolijk over het water. Maar na de koffiestop zat iedereen best lekker in de boot en ging het een stuk beter! (De ergste kronkels hadden we toen gelukkig ook achter de rug.) In- en uitstappen was nog niet voor iedereen een onverdeeld genoegen, maar erger dan natte sokken is het geloof ik voor niemand geworden. Echt elegant was het nog niet, maar voor een eerste keer zag het er best goed uit.

Voor de tweede stop – lunch – moesten we helaas wat langer doorvaren dan de bedoeling: een verliefd stelletje had ‘onze’  lunchplek ingepikt. Het meisje was zojuist ten huwelijk gevraagd (zei ze), dus die idylle hebben we maar niet verstoord. Lunchen moest een stukje verder, met zijn allen op een vrij krap plekje – maar ach, met wat inschikken en de open kano’s die op het water bleven, lukte dat ook.

Het laatste stukje was snel gevaren. Voor een aantal was het ook echt genoeg. Maar we hopen natuurlijk wel dat dit wel naar meer smaakte! Graag zien we iedereen weer terug in lente. Ook dan zullen we weer een tocht voor beginners op de agenda zetten.

De deelnemers aan deze tocht waren: Dik, Dirk, Guus, Marjolein, Anna K., Anna V. Hugo, Wendy, Heleen, Liesbeth, Yvette, Solveigh, Gerard en Paulien. Tochtleiding door Simone en Eddy.

Verslag: Simone Uittenbogaard